Van Bergen op Facebook   Van Bergen op LinkedIn   Van Bergen op YouTube

9 tips voor het starten van uw eigen bedrijf

Heeft u plannen voor het starten van een eigen bedrijf? Bij het zelfstandig ondernemen komen nogal wat zaken kijken. Een goede start is het halve werk. In deze blog nemen we u mee in de belangrijkste zaken bij het starten van uw eigen bedrijf. 
Vorig jaar daalde het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandig ondernemers fors. In 2016 daalde het aantal aanvragen met bijna 40% ten opzichte van 2015. Dit komt omdat het beter gaat met de economie. Ondernemers krijgen weer vertrouwen en vertrouwen geeft kracht. En wij bij Van Bergen juichen dit ondernemerschap alleen maar toe! Want ondernemers houden de motor van de economie draaiende. 
 
Door al dit vertrouwen, kunnen veel ondernemers niet wachten om van start te gaan met hun eigen onderneming. De twee belangrijkste aspecten voor het starten van uw eigen onderneming zijn:
 1. Startkapitaal;
 2. Kennis voor het oprichten en onderhouden van uw eigen onderneming.
 
Veel ondernemers hebben een grote passie voor hun vak. Dus dat is geen probleem. Maar voor het onderhouden en oprichten van een eigen bedrijf is veel specifieke kennis nodig. En zoals we al aangaven: ‘Een goede start is het halve werk’. U kunt het immers maar één keer goed doen. Wij helpen u graag met het starten van uw eigen onderneming. 
 
5 belangrijkste aspecten bij het starten van uw eigen onderneming 
Aspecten waar u rekening mee moet houden bij het starten van uw eigen onderneming zijn:
 • Schrijven van een goed ondernemingsplan;
 • Kredietaanvraag;
 • Het kiezen van de juiste rechtsvorm;
 • Financiële en fiscale regels;
 • Boekhouden. 
 
Niet alleen in het begin is goede begeleiding erg belangrijk, maar ook tijdens de groei van uw bedrijf moet u rekening houden met belangrijke zaken. Bijvoorbeeld advies bij het aannemen van het juiste personeel of wat te doen als uw bedrijf internationaal gaat?
 
Voor het starten van uw eigen bedrijf, is het belangrijk dat u advies krijgt dat specifiek is afgestemd is op uw situatie. Maar er zijn ook wat algemene tips en aspecten waar iedere ondernemer rekening mee moet houden. Daarom geven wij u hieronder enkele tips waar u aan moet denken bij het starten van een eigen onderneming. 
 
9 tips voor het starten van een eigen onderneming
 1. Zorg altijd voor een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering;
 2. Leg uw afspraken met opdrachtgevers altijd schriftelijk vast;
 3. Zorg voor een goed uren-systeem, belangrijk voor de Belastingdienst;
 4. Vanaf het begin moet u uw financiële administratie goed bijhouden;
 5. Start u een BV? Bedenk dat deze rechtsvorm lastig is om op te zeggen;
 6. Er zijn veel startersvoordelen bij de Belastingdienst. Laat u hierover goed informeren;
 7. Registreer per medewerker verzuimfrequentie en verzuimduur;
 8. Bewaar je administratie minimaal 7 jaar;
 9. En tenslotte luister naar uw klant en biedt hem dat wat hij verwacht te krijgen.
 
Waarom Van Bergen ondernemerszaken?
Hierboven hebben wij u 9 algemene tips gegevens die belangrijk zijn bij de start van een eigen onderneming. Er komt alleen nog veel meer bij kijken dan alleen deze 9 aspecten. Het is belangrijk dat u vanaf het begin de juiste keuzes maakt en de juiste dingen regelt en vastlegt. Wij bij Van Bergen helpen uw graag met het starten van uw eigen onderneming. Wij hebben een hart voor persoonlijkheid. Dit betekent dat wij niet alleen interesse hebben in de zakelijke aspecten, maar juist ook interesse hebben in uw bedrijf. Dat is volgens ons het belangrijkste in het ondernemerschap, elkaar motiveren! Zodat u zich geen nummer voelt, maar een persoon. Een persoon met een onderneming, waar wij graag een hart voor hebben. En zorgen dat het hart van uw organisatie blijft kloppen op de juiste manier. 
 
Dus denkt u aan het starten van uw eigen bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor en laat u informeren en adviseren door een van onze hartelijke medewerkers. 
 
Van Bergen ondernemerszaken. Hart voor de zaak.
 
[Reageer op dit artikel]

Reacties:

[ Geen reacties geplaatst ]